На 30 март 2023 г. в гр. Доспат се проведе деветата Спортна демонстрация в рамките на проект „Ела и играй 4.0″, EAC-2020-0745, съфинансиран от ЕС, на Спортен клуб „Комак Спорт“. Спортният клуб е част от Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“, който включва в себе си Частна детска градина “Росица”, Частно основно училище “Цар Симеон Велики”, Частна гимназия по природни науки и предприемачество “Асен Йорданов” и Център за обучение “Цар Симеон Велики”.

Някои от ключовите аспекти на новата спортна програма е насърчаването на хората от всички възрастови групи да се занимават с активни и приятни спортни дейности заедно. Тези специализирани сесии бяха водени от експерти, които освен представяне на демонстрациите, осигуриха сигурна и подкрепяща среда за местните жители да спортуват, да се сближават и да общуват.

Спортната програма си служеше с 3D холограми, които виртуално показваха упражненията и участниците получаваха визуални обяснения, подобрявайки цялостното преживяване.

Проведените в гр. Доспат демонстрации бяха посрещнати с огромен успех, като участници от всички възрасти (целевите групи – младежи, семейства с деца и хора на възраст 60+) се насладиха на динамичните и приятни упражнения на иновативната спортна програма.

*Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.